Verbouwing boerderij Julianadorp

Voor een grote verbouwing aan een karakteristieke boerderij in Juliandorp mocht ik een compleet interieuradvies verzorgen.

Nadat de bewoners het plan hebben laten ontwerpen door de architect, constructeur en een aannemer hadden geselecteerd, werd ik betrokken bij dit project. De eisen vanuit de bewoners waren om een warm geheel te maken waarbij het karakter van de oude boerderij benadrukt zou worden.
Ik ben eerst van start gegaan met het maken van meerdere Moodboards om zo een goede basis/onderlegger te maken voor de rest van het plan. Vervolgens heb ik twee kleurenplannen opgesteld en de verfstalen besteld voor de klanten, zodat ze deze zelf konden schilderen op een stuk karton om uit te proberen. Hierna zijn we aan de slag gegaan met de indeling, verlichtingsplan, vloerenplan, raambekledingsadvies en heb ik uiteindelijk het complete plan uitgewerkt in 2- en 3D. Hierdoor kwamen alle eerder gekozen elementen samen en zo kregen zij meteen een gevoel van de ruimte en sfeer.

In de woonkamer hebben we gekozen voor een meubel op maat omdat de bewoners graag vanaf de bank wilden genieten van het uitzicht. Op deze manier valt de tv weg in het meubel en wordt het meubel multifunctioneel. De vouwgordijnen in een warme tint passen helemaal in het landelijke karakter van de boerderij. Verder zorgt een gaaf behang voor extra pit en structuur maakt deze ruimte helemaal af.

De keuken/eetkamer wordt gescheiden door twee schuifdeuren. Een ovale eettafel zorgt ervoor dat de strakke lijnen worden doorbroken en zo wordt het interieur speels. De houten keuken zorgt voor extra warmte en de ruimte wordt goed benut doordat de keuken in U-vorm is geplaatst.

In de serre is ervoor gekozen twee hoekjes te creëren waarbij je in de ene hoek heerlijk onderuitgezakt een goed boek kan lezen en kan genieten van de openhaard. In de andere hoek staat een eettafel waar je bijvoorbeeld gezellig met de hele familie aan kunt zitten.

De hal wordt voorzien van een 4 meter hoog plafond wat zorgt voor een echte ‘binnenkomer’. De wand wordt voorzien van een steenstrip om het extra pit en een stoer karakter te geven. 

 

 

Meer tips!