Nieuwbouwwoning Anna Paulowna

In 2018 kocht ikzelf een nieuwbouwwoning en daar is mijn passie voor interieur en design verder aangewakkerd. Je komt voor enorm veel keuzes te staan: materiaalafwerkingen, type keuken, badkamer, meerwerk, etc. 

Voor het eerst maakte ik hierdoor kennis met het ontwerpen in 3D. Dat gaf mij meteen een fantastisch beeld hoe van de ruimte aan zou kunnen voelen, welke kanten ik met de ruimte op kon, etc. Nadat ik de cursus Interieur & Design afrondde aan het Interieur Design Instituut, hoefde ik ook niet lang te twijfelen of ik voor mijzelf wilde beginnen. Ik schreef mij in bij de KvK and… ‘there we go’!

Dit ontwerp maakte ik onlangs als alternatief van het interieur dat ik nu heb. Nu denk je misschien: “Hoe ziet je interieur er nu uit dan?” Je vind dit op de afbeeldingen op mijn website of Instagram. Het is écht belachelijk hoe snel je smaak en stijl veranderd (of zal dat aan mij liggen? Dat kan natuurlijk ook ;)). Daarom vind ik het belangrijk dat een interieur interessant maar toch tijdloos is. Of als je iets ‘zat’ bent dat je snel een ander behang, accessoires of andere kleur op de muur kan toepassen.

De stijl van dit ontwerp kun je omschrijven als scandinavisch industreel met natuurlijke elementen. Ik heb een warm kleurenpalet toegepast maar het straalt ook pit uit door de enorme stalen raampartij wat een ruimtelijk en indrukwekkend effect geeft. Daarnaast vind ik een behang ook altijd goed doen in een ruimte. Het breekt de ruimte en voegt een speels effect toe. Knusse hoekjes die de open ruimte toch afbakenen vind ik persoonlijk ook altijd prettig. De bank midden in de ruimte bakent toch een zithoek/woonkamer af en dit doet de eetruimte ook door middel van het behang.

 

 

Meer tips!