Nieuwbouwwoning Elshof

Omdat er bij het kopen van een nieuwbouwwoning enorm veel bij komt kijken (denk aan: verlichting, wand- en vloerafwerkingen, indeling, elektra, etc.) help ik je graag bij het maken van de juiste keuzes. In 2018 kocht ik zelf een nieuwbouwwoning waardoor ik mijn opgedane kennis in het proces graag met je deel!

Als je een nieuwbouwwoning koopt via een projectontwikkelaar dan heb je vaak over de buitenzijde van de woning niks te zeggen. De keuzes hiervan zijn al gemaakt door de architect. Maar de binnenzijde van de woning daar kun je nog ‘all the way’ gaan!

Voor deze nieuwbouwwoning, een twee-onder-een-kapper, creëerde ik een open (leef)keuken met aparte zithoek. Deze ruimten worden van elkaar gescheiden door een glazen stalen schuifdeur. Zo kunnen de bewoners zelf kiezen of ze de ruimte met elkaar willen verbinden of scheiden. In de keuken is gekozen voor een kookeiland en aparte koffiecorner. De tegels in de koffiecorner geven een speels effect en het notenhout op maat gemaakt straalt warmte uit. Daarnaast is een zithoek met notenhoutenbank gecreëerd om gezellig aan te kunnen tafelen.

In de versmalling, richting de woonkamer, is een kast op maat gemaakt waar het notenhout wederom in terugkomt. Dit geeft extra opbergruimte en geeft een functie aan de smalle ruimte.

De woonkamer is voorzien van een behang achter de bank om extra sfeer en geborgenheid te creëren. De side tables achter de bank zijn geplaatst om de ruimte luchtiger te maken. Daarnaast is er een tv-kast op maat gemaakt met een aantal planken in de nis naast de openhaard. Doordat ook hier het notenhout terugkomt maakt dit dat de woning één geheel vormt.

De stijl kan omschreven worden als Scandinavisch en Industrieel. Er is een rustige basis opgezet met een warme visgraatvloer en lichte beigetinten op de wanden. Het notenhout breekt de ruimte en de zwarte items geven de ruimte extra pit.

 

Meer tips!