Recreatiewoning

Het is inmiddels zomervakantie en daarbij kreeg ik de kriebels om een vakantiewoning te ontwerpen. 

Persoonlijk vind ik het gaaf om een unieke ervaring te beleven als je op vakantie gaat, een ‘wow-effect’. En daarnaast, omdat ik als ik op vakantie ben ook aan de natuur denk, mogen er veel natuurlijke elementen en materialen toegepast worden.

Hout, baksteen, betonvloer (gietvloer), rotan en planten voldoen helemaal in dit plaatje. Een typisch voorbeeld van een industriële vakantiewoning. Met haar zwarte keuken, kozijnen, openhaard en een lekker warm kleed op de vloer.

De indeling bestaat uit een U-vorm met aan de voorzijde het kook- en eetgedeelte en aan de achterzijde het zitgedeelte. In het midden bevindt zich de badkamer die de twee ruimten van elkaar scheidt maar omdat het open is toch ruimtelijk blijft. De twee slaapkamers, ook open, zijn middels een trap te bereiken. Aan de voorzijde van het huis is een slaapruimte voor volwassenen gesitueerd en aan de achterzijde idem dito maar dan met twee aparte bedden voor kinderen. Omdat de slaapruimten beperkt zijn, zijn de kledingkasten in de hal tussen het eet- en zitgedeelte gesitueerd. Handig als je ook gebruik wil maken van de badkamer.

 

Meer tips!